Караджовски сарми

Гост: Йордан Караджов
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2003
Караджовски сарми
 
Необходими продукти:
1 морков
2-3 кисели краставички
150 г пресни печурки
кисело зеле за сарми
куркума
индийско орехче
лют червен пипер
4 с. л. доматено пюре
соев сос
джинджифил
1 кг свински бут
200 г топено сирене
4-5 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Караджовски сарми
Зелевите листа се почистват от кочаните. Котлетите се начукват. Краставичките и морковът се нарязват на тънки ивици.
2
Караджовски сарми 2
Върху всеки котлет се слагат нарязани краставички и морков. Отгоре се нанася по 1 ч. л. от топеното сирене и се поръсва с подправките. Прибавят се нарязани на филийки пресни печурки. Във всяко зелево листо се поставя котлет и се увиват сарми.
3
Караджовски сарми 3
Кочаните се подреждат на дъното на йенска тенджера и върху тях се нареждат сармите. Прибавят се доматен сос, олио, соев сос и се налива вода. Ястието се пече в умерено загрята фурна 40-50 минути.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: