Карамелен чийзкейк

Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г какаови бисквити
1 ч. ч. захар
170 мл сметана
1 капсула ванилова есенция
5 яйца
30 мл сметана
150 г кафява захар
500 г сирене "Крема"
1/2 ч. л. сух джинджифил
1 с. л. захар
50-60 г орехови ядки
125 г краве масло
1 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Карамелен чийзкейк
Бисквитите се смилат в блендер заедно с ореховите ядки и джинджифила.
2
Карамелен чийзкейк 2
Маслото се разтопява и се смесва с натрошените бисквити.
3
Карамелен чийзкейк 3
Сместа се изсипва в тава и се оставя в хладилник.
4
Карамелен чийзкейк 4
Яйцата се разбиват с миксер, като се добавя кафявата захар.
5
Карамелен чийзкейк 5
Сиренето и ваниловата есенция също се разбиват с миксер.
6
Карамелен чийзкейк 6
Яйцата със захарта се смесват със сиренето и се добавя сметаната.
7
Карамелен чийзкейк 7
Сместа се излива върху блата и тавата се поставя в умерено загрята фурна. Пече се 1 час на 160 градуса.
8
Карамелен чийзкейк 8
1 ч. ч. захар се смесва с 1/4 ч. ч. вода и лимонов сок и се загрява на котлон.
9
Карамелен чийзкейк 9
Сметаната се добавя към потъмнялата захар и се оставя да ври 10 минути на слаб огън.
10
Карамелен чийзкейк 10
Карамелизираната захар се излива върху готовия чийзкейк.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2015
Много вкусен десерт.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Благодаря за рецептата, получи се един много вкусен и красив чийзкейк!
1.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2014
Става невероятно вкусно, но трябва да престои в хладилник поне 1 ден, за да се стегне глазурата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: