Медена торта с цедено кисело мляко и лимон

Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
600 г брашно
250 г захар
3 с. л. пчелен мед
2 ч. л. сода бикарбонат
400 г цедено кисело мляко
1 лимон
1 капсула ванилова есенция (2 ванилии на прах)


Начин на приготвяне:
1
Медена торта с цедено кисело мляко и лимон
Яйцата се разбиват с миксер, като постепенно се сипва половината захар (125 г). Получената кремообразна смес се разбърква с предварително пресятото брашно.
2
Медена торта с цедено кисело мляко и лимон 2
Останалата захар и медът се загряват в тенджерка и когато се получи еднородна смес, се добавя содата.
3
Медена торта с цедено кисело мляко и лимон 3
След това се сипва в яйчната смес при непрекъснато разбиване с миксер.
4
Медена торта с цедено кисело мляко и лимон 4
Полученото тесто се разделя на 3 равни части, които се разточват на блатове. Пекат се в покрити с хартия за печене тави, в силно загрята фурна (220 градуса).
5
Медена торта с цедено кисело мляко и лимон 5
Изпечените блатове се охлаждат, изваждат се и внимателно се отделят от хартията.
6
Медена торта с цедено кисело мляко и лимон 6
Сокът от един лимон се отцежда и се сипва в цеденото кисело мляко, като се разбърква. Сместа се ароматизира с ваниловата есенция.
7
Медена торта с цедено кисело мляко и лимон 7
Блатовете се подреждат един върху друг във форма за торта, като всеки се намазва с приготвения крем.
8
Медена торта с цедено кисело мляко и лимон 8
Тортата се оставя да престои в хладилник между 8 и 24 часа, за да могат блатовете да попият добре от крема. Преди сервиране се гарнира с коктейлни череши и топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: