Ореховки

Вкусни и лесни за приготвяне
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 белтъка
250 г орехови ядки
200 г пудра захар
1 с. л. захар на кристали



Начин на приготвяне:
1
Ореховки
Белтъците се разбиват с миксер на пяна.
2
Ореховки 2
На части се добавя предварително пресятата пудра захар и разбиването продължава, докато белтъците станат на сняг.
3
Ореховки 3
Ореховите ядки се смилат заедно с 1 с. л. кристална захар.
4
Ореховки 4
Сипват се в белтъчното тесто и се разбърква с шпатула, докато се получи еднородна смес.
5
Ореховки 5
Тава се покрива с хартия за печене, която се намазва леко с масло.
6
Ореховки 6
С помощта на супени лъжици се оформят купчинки от тестото и се слагат в тавата.
7
Ореховки 7
Ореховките се пекат 40-50 минути в предварително загрята на 100 градуса фурна.
8
Ореховки 8
Когато придобият златистокафяв цвят, ореховките се изваждат, поръсват се с пудра захар и докато са още топли, се отделят от хартията.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2020
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Чудесно!С удоволствие ще ги приготвя за семейството си!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: