Орехова пита с вишнев крем

Вкусен и полезен десерт без брашно, с крем от цедено кисело мляко и плодове
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 яйца
1 пакетче ванилия
1 компот от вишни
200-250 г цедено кисело мляко
100 г натурално царевично нишесте (пшенично)
20 мл ром
1-2 ч. л. захар за орехите
250 г орехи
250 г захар
пудра захар на вкус


Начин на приготвяне:
1
Орехова пита с вишнев крем
Белтъците на яйцата се разбиват на пяна, след това се поръсват с 2-3 с. л. захар и се разбиват на сняг.
2
Орехова пита с вишнев крем 2
Жълтъците се разбиват с останалата захар, докато станат на пухкав крем.
3
Орехова пита с вишнев крем 3
Орехите се поръсват с малко захар и се смилат на фини трохи.
4
Орехова пита с вишнев крем 4
Разбитите жълтъци, ядките и предварително пресятото нишесте се сипват в купа и се разбъркват с шпатула, докато се получи еднородна смес.
5
Орехова пита с вишнев крем 5
Прибавят се белтъците, ароматизира се с ром и се разбърква внимателно.
6
Орехова пита с вишнев крем 6
Тестото се пресипва в покрита с хартия за печене тава с диаметър 22 см, слага се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече 30-40 минути.
7
Орехова пита с вишнев крем 7
Вишните се почистват от костилките и се смилат в блендер или се нарязват надребно. Разбъркват се с киселото мляко и пудрата захар.
8
Орехова пита с вишнев крем 8
Кремът се ароматизира с ванилията и се поставя в хладилник.
9
Орехова пита с вишнев крем 9
Изпечената и охладена пита се нарязва на триъгълни парчета.
10
Орехова пита с вишнев крем 10
Кремът се оформя като кенели върху всяко парче. Десертът се гарнира с вишни и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: