Дюлево парфе с нар

Дата: 05.12.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 нар
20 г масло
125 г захар
125 мл готварска сметана
2 дюли (500 г)
3 жълтъка
вафлени пурички и зърна нар за гарниране
1 пакетче желатин
125 мл готварска сметана
1 ванилия на прах
 

Начин на приготвяне:
1
Дюлево парфе с нарДюлите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на парчета. За да не потъмнеят, се поставят в съд със студена вода и лимонов сок.
2
Дюлево парфе с нар 2Маслото се разтопява в тенджерка, слагат се дюлите, поръсват се със 7-8 с. л. захар и се задушават на тих огън под капак около 15 минути.
3
Дюлево парфе с нар 3След като омекнат, дюлите се пасират.
4
Дюлево парфе с нар 4Жълтъците се поръсват с останалата захар и се разбиват с тел.
5
Дюлево парфе с нар 5Заливат се с предварително загрятата до кипване сметана (125 мл).
6
Дюлево парфе с нар 6
Сместа се сипва в тенджерка, ароматизира се с ванилия и се бърка с тел на тих огън. Когато се сгъсти, се сваля от котлона, похлупва се и се оставя да се охлади. Нарът се начуква с лъжица, за да се отделят по-лесно зърната, които се изстискват в сокоизстисквачка. По желание няколко зърна се отделят за украса.


7
Дюлево парфе с нар 7Желатинът се залива с 4-5 с. л. студена вода и се оставя да набъбне. След това се загрява на водна баня, докато се разтопи, като се внимава да не кипне.
8
Дюлево парфе с нар 8Сипва се в сока от нар и се разбърква.
9
Дюлево парфе с нар 9Останалата сметана (125 мл) се разбива с миксер на сняг и към нея се прибавя сокът от нар. Разбърква се добре и се охлажда в хладилник.
10
Дюлево парфе с нар 10Дюлевото пюре се сипва в подходящи чаши и се покрива със стегналия крем от нар. Десертът се украсява с вафлени пурички и зърна нар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта