Карамелен сос

Идеален за палачинки, торти, сладолед или… директно от буркана
Източник: Цвети
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.06.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г захар
75 г масло
120 мл млечна сметана 30%
1 ч.л. едра сол
1 ч.л. екстракт ванилия


Начин на приготвяне:
1
Карамелен сос
В тенджера карамелизирайте захарта до кехлибарен цвят.
2
Карамелен сос  2
Добавете маслото и бъркайте добре до хомогенизиране.
3
Карамелен сос  3
След това при непрекъснато бъркане добавете сметаната.
4
Карамелен сос  4
Отстранете тенджерата от котлона, добавете солта и ванилията, и разбъркайте отново.
5
Карамелен сос  5
Оставете сосът да се охлади и сипете в подходящ буркан.

Съвет:
Може да го съхранявате в хладилник до две седмици. Използвайте за торти или за украса на други сладкиши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: