Лазаня "Болонезе"

Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2002
Лазаня
 
Необходими продукти:
1 пакет готови кори за лазаня
индийско орехче
2 с. л. брашно
50 г масло
200 г настърган кашкавал
500 г прясно мляко
1 щипка захар
1 ч. л. бял риган
1 ч. л. босилек
1 стрък суха целина
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 чаша бяло вино
1/2 буркан домати
500 г телешка кайма
черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Лазаня
Лукът и чесънът се нарязават наситно и се запържват 1-2 минути в сгорещен зехтин.
2
Лазаня
Прибавя се ситно настърган или нарязан на кубчета морков, посолява се и се задушава под капак.
3
Лазаня
Когато зеленчуците омекнат леко, се разреждат с бяло вино. Оставя се да кипне. Ври, докато виното се изпари на половина.
4
Лазаня
Към кипналата смес се прибавят доматите. Подправя се с целина, босилек, риган и щипка захар. Когато се сгъсти, се слага каймата.

5
Лазаня
За сос “Бешамел” брашното се запържва в разтопено масло за не повече от минута. Налива се студено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври 4-5 минути, докато се сгъсти.
6
Лазаня
На дъното на дълбока правоъгълна тава се слага малко зехтин и бешамелов сос. Поставя се ред кори, разпределя се малко от плънката и се поръсва с кашкавал.
7
Лазаня
Поставят се втори ред кори, бешамелов сос, плънка и кашкавал. Последният ред кори се поръсва обилно с кашкавал. Пече се в загрята на 180 градуса фурна 30-40 минути (до готовност).
Подобни рецепти:
Коментари (29)
29.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2022
Има специална видео-рецепта за лазаня Болонезе! Просто напишете в ютуб Как да направим Лазаня Болонезе - Да готвим с Игнат и ще го намерите! Иначе тази рецепта е много готина.
28.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2022
За първи път правя лазаня - много ни допадна.
27.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2021
Много вкусно :)
26.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2021
Страхотна рецепта.
25.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2020
Много е вкусна. Харесва ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: