Лазаня "Болонезе"

Дата: 16.01.2002
Източник: Бон Апети
Лазаня
 
Необходими продукти:
1 пакет готови кори за лазаня
индийско орехче
2 с. л. брашно
50 г масло
200 г настърган кашкавал
500 г прясно мляко
1 щипка захар
1 ч. л. бял риган
1 ч. л. босилек
1 стрък суха целина
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 чаша бяло вино
1/2 буркан домати
500 г телешка кайма
черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня Лукът и чесънът се нарязават наситно и се запържват 1-2 минути в сгорещен зехтин.
2
Лазаня Прибавя се ситно настърган или нарязан на кубчета морков, посолява се и се задушава под капак.
3
Лазаня Когато зеленчуците омекнат леко, се разреждат с бяло вино. Оставя се да кипне. Ври, докато виното се изпари на половина.
4
Лазаня Към кипналата смес се прибавят доматите. Подправя се с целина, босилек, риган и щипка захар. Когато се сгъсти, се слага каймата.

5
Лазаня За сос “Бешамел” брашното се запържва в разтопено масло за не повече от минута. Налива се студено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври 4-5 минути, докато се сгъсти.
6
Лазаня На дъното на дълбока правоъгълна тава се слага малко зехтин и бешамелов сос. Поставя се ред кори, разпределя се малко от плънката и се поръсва с кашкавал.
7
Лазаня Поставят се втори ред кори, бешамелов сос, плънка и кашкавал. Последният ред кори се поръсва обилно с кашкавал. Пече се в загрята на 180 градуса фурна 30-40 минути (до готовност).
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2017
Страхотно вкусно! Моят син каза, че сега разбира защо това е любимото ядене на котарака Гарфилд. :))
19.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2017
Стана супер, пръстите да си оближеш!!!!
18.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2017
Супер стана
17.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2017
Уникална!!
16.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2017
Прекрасна рецепта, Видяхме дънато на тавичката за миг.!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта