Спагети „Карбонара“ със сметана

Или спагети по въглищарски – едни от най-известните и вкусните в света
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2011
Спагети „Карбонара“ със сметана
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
200 г бекон
4 жълтъка
100 мл животинска сметана
4 с. л. настъргано сирене „Пекорино“
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Спагети „Карбонара“ със сметана

Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода.


2
Спагети „Карбонара“ със сметана 2

Беконът се нарязва на не много ситно и се запържва в сгорещен тиган. 


3
Спагети „Карбонара“ със сметана 3

Отцедената паста се сипва в тигана при бекона, сипва се малко от водата от варенето, за да спре процесът на пържене, разбърква се добре и се овкусява със сол  и черен пипер.


4
Спагети „Карбонара“ със сметана 4

Жълтъците се разбиват сметаната.


5
Спагети „Карбонара“ със сметана 5

Пастата се дръпва от огъня и тогава се добавя сместа от жълтъци и сметана. Разбърква се добре, разпределя се в чинии и се поръсва с настърганото сирене „Пекорино“.  

 


Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2020
Уникален вкус!!!
18.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2019
Вместо бекон в Италия слагат свински бузи. Няма такава вкусутия.
17.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2018
С рукола и царевица, добавени от мен.
16.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2018
Беконът ми стана жилав.
15.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Много вкусни се получиха!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: