Канелони със сирена и сос „Бешамел”

Дата: 21.06.2010
Източник: Бон Апети
Канелони със сирена и сос „Бешамел”
 
Необходими продукти:
300 г готови канелони
2 с. л. брашно
1 с. л. краве масло
200 мл прясно мляко
олио за намазняване
сол на вкус
кълнове за украса
1 ч. л. дижонска горчица
50 г сирене „Бри”
50 г сирене „Ементал”
100 г сирене „Горгонзола”
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Канелоните се сваряват в подсолена вода според упътването на опаковката и се поставят в съд със студена вода и кубчета лед, за да се запазят и да са лесни за обработка.
2
Сирената се смесват, овкусяват се с горчицата и се намачкват с дървена лопатка или вилица. С ръце се оформят тесни цилиндрични форми. Канелоните се разрязват, разстилат се и в средата се поставя от сместа. Навиват се отново и се редят в намазнена тава.
3
Брашното за соса се запържва в маслото 2–3 минути. Млякото се кипва и към него при непрекъснато разбъркване се прибавя запърженото брашно. Овкусява се със сол и пипер. Вари се до сгъстяване.
4
С получения сос се заливат канелоните и се запичат 3–4 минути в загрята на 220 градуса фурна (или само на горно печене). Ястието се сервира украсено с кълнове.
 
 
Съвети:
Ястието може да се запече и с настърган отгоре кашкавал.
Ако не разполагате в момента с канелони, можете да използвате листове лазаня, които да навиете на руло.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта