Тортелини „Армани“

С ароматна плънка от спанак, чесън и сирена
Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2011
Тортелини „Армани“
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно тип 00
3 жълтъка
1 яйце
10 мл зехтин „Екстра върджън“
2 с. л. вода
сол на вкус

за плънката:
250 г спанак
250 г сирене „Рикота“
50 г сирене „Пармезан“
20 г сушени домати
1 скилидка чесън
1 яйце
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче на вкус

за соса:
80 г краве масло
2 листа салвия
сол и черен пипер на вкус
настъргано сирене „Пармезан“ за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Тортелини „Армани“

Всички продукти за тестото се разбиват в купата на кухненски робот.


2
Тортелини „Армани“ 2

След това се изважда върху кухненския плот и се размесва хубаво, докато се получи гладко тесто за тортелини. Ако е необходимо, се добавя малко вода.


3
Тортелини „Армани“ 3

От готовото тесто се разточва кора и с помощта на остър нож се разрязва на ромбове.


4
Тортелини „Армани“ 4

Наситнените домати и чесънът за плънката се запържват в сгорещения зехтин.


5
Тортелини „Армани“ 5

Прибавя се спанакът, предварително измит и отцеден. Овкусява се със сол, черен пипер и индийско орехче, сместа се прехвърля в купа и се оставя да изстине.


6
Тортелини „Армани“ 6

След това към нея се добавят сиренето „Рикота“, яйцето и настърганото сирене „Пармезан“.


7
Тортелини „Армани“ 7

В средата на всеки ромб се поставя по малко от плънката.


8
Тортелини „Армани“ 8

Тестото се прегъва по диагонал, краищата се залепват с малко вода и се завиват тортелини.


9
Тортелини „Армани“ 9

Варят се във вряща подсолена вода, докато изплуват на повърхността.


10
Тортелини „Армани“ 10

Маслото се за соса се сгорещява в тиган с наситнените листенца салвия и сосът се поръсва със сол и черен пипер.


11
Тортелини „Армани“ 11

Готовите тортелини се потапят в тигана със соса и хубаво се разбъркват. Поднасят се, поръсени с едро настъргано сирене „Пармезан“.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: