Карамелизирани макарони

Ароматни и вкусни
Източник: ива
ТИТЛА: Чирак
Дата: 19.12.2015
Карамелизирани макарони
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
500 г захар
5 яйца
1 ванилия
400 г макарони
125 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Сварявате макароните и ги отцеждате от водата.
2
Разбийте яйцата със захарта и към тях прибавете млякото, около 400 г захар и ванилията.
3
Карамелизирайте останалата захар и я прехвърлете в тавата, в която ще печете макароните.
4
Изсипете сварените макарони и ги разбъркайте с нарязаното на парченца масло.
5
Отгоре налейте млечната смес и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато макароните се сгъстят и придобият карамелен цвят.
6
Оставете готовите макарони за няколко часа в хладилник, за да стегнат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



201 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: