Карфиол на фурна

Бързо, лесно и вкусно
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 16.07.2015
Карфиол на фурна
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
200 мл прясно мляко
150 г сирене
100 г кашкавал
олио
сол и черен пипер на вкус
копър



Начин на приготвяне:
1
Карфиолът се накъсва на розички и се слага във вряща вода за 7-10 минути. Отцежда се и се слага в тава за печене (подходящ вариант е съд от йенско стъкло).
2
Поръсвате със сиренето, добавяте сол и черен пипер на вкус, сипвате олиото и заливате с млякото.
3
Печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
4
След това поръсвате с настъргания кашкавал и отново връщате във фурната за 10 минути, за да се запече кашкавалът.
5
За финал може да поръсите с пресен копър по желание.
Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2017
Колко олио се добавя?
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Блаво за хубавата и вкусна рецепта Деси! И чудесна снимка! Да паднат малко цените на карфиола и ще пробвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: