Къри с пиле в японски стил

Една непретенциозна японска рецепта, която впечатлява с простота и превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пилешко филе
320 г дългозърнест ориз
1 глава лук
3 скилидки чесън
40 г пресен джинджифил
1 връзка моркови
1 зелена ябълка
200 г домати от консерва
3 ч. ч. домашен пилешки бульон
4 с. л. краве масло
4 с. л. олио
3 с. л. брашно
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л. мед
2 с. л. къри на прах
1 щипка чили
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Къри с пиле в японски стил

Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се пържи в половината олио, до златисто.

 


2
Къри с пиле в японски стил 2

Изважда се от съда, налива се останалото олио и на умерен огън се запържват наситнените джинджифил и чесън,  и лукът, нарязан на жулиен.

 


3
Къри с пиле в японски стил 3

Когато зеленчуците омекнат леко, се поръсват кърито и чилито, запържват се леко и се сипват брашното и доматите. Запържват се за 1–2 минути и се налива  пилешкият бульон.

 


4
Къри с пиле в японски стил 4

В съда се слагат ябълката, обелена и нарязана на кубчета, морковите предварително обелени и нарязани на шайби и дафиновият лист. Връща се  месото и се подправя със сол и черен пипер. Яхнията се оставя за 30 минути на слаб огън, под капак. Накрая се овкусява с мед и соев сос, оставя се на котлона за 5 минути.

 


5
Къри с пиле в японски стил 5

Оризът се сварява в голямо количество вода, след това се отцежда, слага се маслото, подправя със сол и се разбърква.

 


6
Къри с пиле в японски стил 6

Кърито се сервира върху канапе от сварения ориз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
Рецептата е страхотна! Останахме супер очаровани, получи се леко пикантно ястие със сладък привкус от меда и ябълката. Рецептите ви са супер, лесни и оригинални. Поздрави!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2013
Рецептата е лесна, не изисква спецялни продукти, а резултатът беше възхитителен!!! Опитайте, заслужава си!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: