Картофени гнезда

С богата плънка от сирена и запечено яйце
Източник: Маник87
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 12.03.2023
Картофени гнезда
Картофени гнезда
 
Необходими продукти:
200 г сирене
200 г кашкавал
6 много големи картофа
6 яйца
12 ленти бекон
6 с.л. зехтин
магданоз на вкус
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Покрийте тава с хартия за печене. Всеки картоф пробийте с вилица и намажете със зехтин. Поръсете с подправките и подредете в тавата. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. След това разполовете и издълбайте част от вътрешността им с лъжица.
2
Смесете издълбаната част от картофите с настърганите сирене и кашкавал и подправете. Във всеки картоф сложете от плънката и чукнете по едно яйце. Увийте ги с бекон или сложете нарязан бекон към плънката.
3
Запечете в загрятата на 160 градуса фурна за 15-20 минути. Поръсете с магданоз и веднага сервирайте.

Съвет:
Може да сварите картофите до полуготовност и тогава да ги разполовите, напълните и запечете, за да стане по-бързо ястието.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: