Пилешки бутчета с пресни картофи на фурна

Апетитно и вкусно домашно ястие
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 14.07.2023
Пилешки бутчета с пресни картофи на фурна
 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
1 кг пресни картофи
4 скилидки чесън
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
1/4 връзка копър
1 с. л. червен пипер
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват добре и се разполовяват, ако не са дребни и пресни, се обелват.
2
Капачетата на бутчетата се изрязват. Слагат се в купа, заедно с картофите, обеления и смачкан чесън, както и наситнените стебла на копъра. Залива се със зехтин и се овкусява с ригана, червения пипер, сол и черен пипер. Разбърква се.
3
Изсипва се в намазнена голяма тава, като картофите се подреждат с разреза на долу.
4
Налива се виното. Ястието се пече 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Ястието се поднася поръсено с копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: