Пиле тандури тика масала със зелено чътни

Невероятно вкусно пилешко
Източник: tandoor.bg
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.07.2023
Пиле тандури тика масала със зелено чътни
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут

за маринатата:
1/2 кофичка кисело мляко
1 с.л. доматена паста (пюре)
1 корен джинджифил (2х2 см)
1/2 глава бял лук
1 с.л. п гарам масала (смес от подправки)
1 ч.л. чесън на гранули
1 с.л. сол

за зеленото чътни:
1 връзка кориандър
1 връзка мента
2-3 скилидки чесън
1/2 зелена люта чушка
сокът от 1/2 лимон
1 ч.л. сол
1 с.л. кимион
1/2 ч.ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Настържете белия лук и джинджифила с ренде. В съд смесете всички съставки за маринатата и разбъркайте добре.
2
Нарежете пилешките пържоли на големи хапки, като предварително сте ги подсушили. Сложете пилешкото в съда с маринатата и разбъркайте добре. Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилник, като оставите месото да се маринова няколко часа или колкото време имате налично.
3
Сложете съставките за зеленото чътни в съд и ги пасирайте или използвайте блендер.
4
Наредете маринованото пилешко месо на шишове и сложете в загрят тандур за около 15-20 минути. След 15 минути започнете да наглеждате месото да не загори.
5
Прехвърлете готовите шишове в чиния и залейте със зеленото чътни. Насладете се!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: