Паеля със скариди и пиле

Традиционно ястие от слънчева Испания
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 27.06.2023
Паеля със скариди и пиле
 
Необходими продукти:
250 г ориз за паеля
300 г скариди
300 г пилешко филе
1 зелена чушка
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
1 домат
1 ч.л. червен пипер
1 щипка куркума
750 мл пилешки бульон
100 г маслини без костилки
70 мл зехтин
сол на вкус
лимон за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Нарежете пилешкото месо на кубчета и го овкусете със сол. Загрейте половината зехтин в тиган за паеля и запържете пилешкото за минута-две. Извадете го и в същия съд запържете за кратко скаридите. Извадете ги.
2
Сложете наситнените лук, чушка и чесън, след 1-2 минути, прибавете нарязания на кубчета предварително обелен домат и червения пипер. Налейте още малко зехтин.
3
Сипете ориза и гответе 1-2 минути. Налейте 750 мл бульон, добавете куркумата, посолете и гответе около 10 минути. Ако е нужно, по време на готвенето долейте още малко бульон.
4
Добавете пилешкото и разбъркайте. Подредете скаридите и маслините отгоре. Залейте с останалия зехтин. Гответе на умерен огън още поне 5 минути, за да се запече паелята леко по стените на съда, но без да прегаря.
5
Махнете от котлона и оставете за още 5 минути, преди да поднесете. Сервирайте с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: