Кавърма с пилешко

Става лесно и вкусно
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 21.03.2023
Кавърма с пилешко
Кавърма с пилешко
Кавърма с пилешко
Кавърма с пилешко
 
Необходими продукти:
700 г пилешко месо
250 г гъби
1 глава лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 моркова
1 глава чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
10 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 ч.л. чубрица
1 кубче бульон
2 с.л. доматен концентрат
2–3 с.л. олио
1 с.л. брашно
1 ч.ч. бяло вино
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се задушава с малко олиото, сол, черен пипер, чубрица, вино, и малко топла вода в тенджерата под налягане. След сигнала се готви на среден огън 10 минути.
2
Отделно в друга тенджера в останалото олио се задушават почистените и нарязани лук, чушки, моркови, чесън и гъби.
3
След като зеленчуците омекнат, се добавят подправките, доматеният концентрат и брашното. Разрежда се с топла вода до желана гъстота на ястието.
4
Задушеното пилешко месо разбърква със зеленчуковия сос и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: