Пържен шаран по рибарски

Вкусен и сочен
Източник: Косатката
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.05.2022
Пържен шаран по рибарски
 
Необходими продукти:
2 кг шаран
5 щипки универсална подправка
3 щипки черен пипер
150 г пшенично брашно
90 г царевично брашно
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Шаранът се почиства, реже се на котлети и се посолява.
След това се овкусява с вегета и с черен пипер. Оставя се да престои за 30 минути. В дълбок тиган се загрява олиото.
2
Всяко парче шаран хубаво трябва да се овалва в смесените пшенично и царевичното брашно и накрая се слага да се пържи до златисто от двете страни.
3
Готовият пържен шаран се поставя в чиния, покрита с кухненска хартия, за да попие мазнината. След това се сервира с крехка зелена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: