Нудълс бургер

Вкусен бургер в азиатски стил
Източник: Косатката
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.05.2022
Нудълс бургер
 
Необходими продукти:
за питките от спагети:
180 г спагети рамен
1 с.л. сусамово масло
1 яйце (голямо)
2 с.л. масло (разтопено и леко охладено)
1 щипка кашерна сол
1 щипка черен пипер

за кюфтетата:
350 г говежда кайма
1/4 ч.ч. смлян или нарязан на ситно лук
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сушен боосилек
3 с.л. терияки сос
2 с.л. галета „Панко“


Начин на приготвяне:
1
Сварете спагетите за „Рамен" според инструкциите на опаковката. Отцедете ги много добре. В средна купа разбийте яйцето.
2
Разбъркайте спагетите с яйцето, маслото, солта и черния пипер. Разпределете ги в 4 керамични купички (рамекини), предварително напръскани със спрей за готвене. Пълнете всяка до средата и натиснете спагетите.
3
Покрийте ги с пергаментова хартия и поставете нещо тежко. Сложете ги в хладилник за 30 минути.
4
Намазнете тигана и го загрейте на средно висока температура. Обърнете купичките и плъзнете вътре хлебчетата от спагети. Гответе 3–5 минути от едната страна и обърнете. Оставете, докато станат златистокафяви и от другата страна.
5
Омесете добре говеждото месо с лука, сол, черен пипер, босилек, сос терияки и галетата. Разделете сместа на две равни части и оформете бургери. Печете ги на грил до желаната готовност.
6
Оформете бургерите, като между две „хлебчета“ от спагети поставите по един бургер. По желание добавете резен домат, сирене и листо зелена салата.

Съвет:
За рецептата са ви нужни два броя 3/4 - чашки пролетни форми за торта или рамекини, напръскани с незалепващ спрей за готвене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: