Картофени кюфтенца със сос

Хрупкави и апетитни
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 03.12.2015
Картофени кюфтенца със сос
 
Необходими продукти:
за кюфтенцата:
1 кг картофи
1 яйце
100 г сирене
100 г кашкавал
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
1/2 връзка магданоз
100 г брашно
олио за пържене

за соса:
1/2 кофичка кисело мляко
3 с. л. майонеза
1 с. л. горчица
2-3 скилидки чесън
2-3 стръкчета пресен копър


Начин на приготвяне:
1
Сваряваме картофите и ги намачкваме наедро.
2
Прибавяме яйцето и всички подбравки и разбъркваме.
3
Добаваме натрошеното сирене и настъргания кашкавал и омесваме отново.
4
Оформяме средно големи кюфтенца и ги поставяме в съд. Покриваме съда с фолио и го оставяме в хладилник, за да стегнат кюфтетата.
5
Приготвяме соса като разбъркваме киселото мляко с майонезата, горчицата, намачкания чесън и ситно нарязания копър. Оставяме соса в хладилник, за да се охлади.

6
Овалваме кюфтетата в брашно и ги пържим в силно загрято олио, до златисто. Слагаме готовите кюфтета върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

7
Поднасяме кюфтетата охладени, със соса в отделна купичка.


Съвети:
Колкото по-дълго кюфтетата престоят в хладилника, толкова по-малка е вероятността да се разпаднат при пърженето и да се запазят цели.

При приготвяне на сместа за кюфтетата не мачкайте, за да не стане сместа като пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: