Картофи на жар

Парещи и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи (средно големи)
100 мл зехтин
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус

за млечния сос:
200 г кисело мляко
1 с. л. майонеза
1 скилидка чесън
1 с. л. кетчуп
сол на вкус

за барбекю соса:
200 г кетчуп
2 с. л. кафява захар
2 с. л. бял винен оцет
1 с. л. сос „Уорчестър“
1/2 ч. л. лют пушен пипер
1 скилидка чесън

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи на жар
Картофите се измиват. Цепват се леко, заливат се със зехтина и се овкусяват със сол, черен пипер и чубрицата.
2
Картофи на жар 2
Завиват се в алуминиево фолио и се пекат до готовност на жар или във фурна.
3
Картофи на жар 3
Киселото мляко се смесва със стрития с малко сол на паста чесън, майонезата и кетчупа. Подправя се със сол на вкус.
4
Картофи на жар 4
За барбекю соса се смесват захарта, оцетът, сосът „Уорчестър“, кетчупът, чесънът и пушеният пипер. Картофите се сервират с двата соса.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2017
Много апетитно!
4.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2014
вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2014
бързи и вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2014
Добро
1.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2014
Завитите в алуминиево фолио средно глоеми картофи се пекат 30 минути на жар и 40-45 минути на симна фурна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: