Късър

Турска салата от булгур и доматена паста, чудесна гарнитура към шиш кебап
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2011
Късър
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. булгур
1 глава червен лук
2 с. л. доматено пюре
1 връзка магданоз
1 1/2 с. л. сироп от нар
60 мл зехтин
2 с. л. чили сос
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Късър

Булгурът се сварява и след като набъбне се отцежда от водата.


2
Късър 2

Лукът и магданозът се наситняват и се слагат при булгура.


3
Късър 3

Доматеното пюре, сиропът от нар, зехтинът, чили сосът, солта и пиперът се смесват и се добавят в купата.


4
Късър 4

Всичко се разбърква добре. Поднася се като салата или гарнитура, оформено в ринг.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2017
Знам за това ястие от моя съквартирантка от Турция. Вкусно, лесно и здравословно.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Много вкусно ястие е Късъра, но аз го приготвям по оригинална турска рецепта, скоро ще Ви я изпратя :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: