Кекс с праскови и лавандула

Дата: 25.07.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г меко краве масло (+ за намазване)
150 г брашно (+ за поръсване)
10 г бакпулвер
180 г кафява захар (светла)
200 г филирани бадеми
3 яйца
2–3 праскови
1 лимон
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. лавандула
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Кекс с праскови и лавандулаБадемите се смилат в блендер на фино брашно – не трябва да стават на паста.
2
Кекс с праскови и лавандула 2Захарта и маслото се разбиват. Едно по едно се добавят яйцата, сипват се заквасената сметана, смлените бадеми, брашното и тестото се разбърква.
3
Кекс с праскови и лавандула 3Добавят се ванилията, бакпулверът, настърганата лимонова кора, стритата в хаванче лавандула, 2 с. л. лимонов сок и отново се разбърква.
4
Кекс с праскови и лавандула 4Половината от тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма терин. Отгоре се подреждат половината резенчета праскови, по желание обелени.
5
Кекс с праскови и лавандула 5Слагат се останалото тесто и прасковите, поръсва се със светла кафява захар.
6
Кекс с праскови и лавандула 6Кексът се пече около 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
7
Кекс с праскови и лавандула 7Охлажда се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2018
Стана прекрасен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта