Класически омлет

Как да го приготвим – стъпка по стъпка
Източник: Радост
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.11.2023
Класически омлет
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 с.л. краве масло
плънка по избор


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват леко с вилица. Не бива да се прекалява. В тиган с диаметър 20 см се сгорещява маслото и когато започне да се образува пяна, се сипват яйцата.
2
Сипват се разбитите яйца, трябвада покриват цялото дъно. Внимателно се разбъркват, само докато леко се втвърдят.
3
С помощта на шпатула се повдигат краищата на омлета, за да изтече към дъното останалата отгоре течна част.
4
Плънката се разпределя в средата, по диаметъра.
5
Тиганът се наклонява първо в срещуположна на дръжката посока и с шпатула се захлупва една трета от омлета.
6
После с помощта на шпатула се сгъва отгоре и другата част.
7
Целият омлет се захлупва с бързо движение върху чиния, с шева надолу.


Източник: сп. Меню

Съвет:
При френския омлет първо се сипват в тигана разбитите яйца (и подправки), после се слага плънката и накрая се сгъва. Французите казват, че най-важното нещо за хубавия омлет е тиганът. Те използват тежък чугунен тиган, но и този с незалепващо покритие върши работа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: