Кошнички

Източник: Иванела
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.03.2014
Кошнички
 
Необходими продукти:
за тестото:
2 яйца
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. кисело мляко
1/2 равна ч. л. сода
около 500 г брашно (колкото поеме)

за крема:
1 л прясно мляко
3 яйца
1/2 ч. ч. захар
6 с. л. брашно
60 г масло
1 ванилия

за розичките:
125 г меко масло
1/2 ч. ч. пудра захар
готварска боя за оцветяване


Начин на приготвяне:
1
Смесваме яйцата и захарта и разбиваме с миксер, докато захарта се разтвори напълно. Добавяме постепенно олиото и киселото мляко, в което сме сложили содата. Изсипваме пресятото брашно, като разбъркваме с бъркалка и замесваме тесто.
2
Взимаме топчица от тестото и я слагаме във форма за кошнички. Оформяме и запълваме равномерно по всички стени на формата. Изрязваме остатъка, който се показва от кошницата. Така запълваме всички кошнички. Печем във фурна на 200 градуса за около 15 минути или докато порозовеят.
3
Дръжките за кошничките оформяме от топчета тесто, всяко с големина, колкото лешник. Печем ги около 6-7 минути, на 160 градуса, върху хартия за печене - не трябва да покафеняват.
4
Изсипваме захарта за крема в прясното мляко и го оставяме на котлона, до кипване. В отделна купа разбиваме с бъркалка яйцата, добавяме брашното и ванилията, докато се получи хомогенна смес. Сваляме млякото от котлона, добавяме постепенно яйчената смес и връщаме на котлона за 5-6 минути, при непрекъснато бъркане. Сваляме от котлона, добавяме маслото и бъркаме, докато се разтопи.
5
Изваждаме изпечените кошнички от формата, пълним ги с горещия крем и ги оставяме да се охладят на стайна температура.
6
За да приготвим розичките разбиваме с миксер маслото с пудрата захар - до пухкавост. Разпределяме сместа в отделни купички и оцветяваме с различни бои, по желание. С помощта на пош във всяка кошничка правим по една розичка от всеки цвят.
7
Накрая поставяме и изпечените дръжки, като може да се декорира и с някаква зеленина.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2017
Не знам защо,но моите кошнички не станаха добре,понеже нямаше място за крем. Дупката която направих се запълни като се пекоха,надуха се повече. И другото, брашното е много повече от околко 500гр,при мен отиде към 750гр.
9.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2015
Страхотни са! Отдавна ми се искаше да ги направя,но трудно си открих формички...
8.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2015
страхотна рецепта, макар и изискваща много време :)
7.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2015
Мога ли да заменя кошничките с нещо друго че нямам формички а много ми се иска да ги направя
6.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
сладки и вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: