Козе месо с равиоли от тиквички и пюре от моркови

Мариновано козе месо с цветна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2011
Козе месо с равиоли от тиквички и пюре от моркови
 
Необходими продукти:
1/2 кг козе месо
200 г овче кисело мляко
пресни розмарин и салвия, морска сол и пипер мелан

за равиолите от тиквички:
1 тиквичка
100 г пресовано гръцко овче сирене (извара)
морска сол, пипер меланж и зехтин на вкус

за пюрето от моркови:
3–4 големи моркова
30–40 г краве масло
100 мл прясно мляко
2–3 щипки захар
морска сол, пипер меланж и индийско орехче на вкус


Начин на приготвяне:
1
Козе месо с равиоли от тиквички и пюре от моркови

Месото се нарязва на порционни парчета и се маринова с киселото мляко, розмарин, салвия, сол и пипер. Оставя се да престои 40–50 минути и се изпича на барбекю или грил тиган.


2
Козе месо с равиоли от тиквички и пюре от моркови 2
Тиквичката се нарязва на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци, поръсва се със сол и пипер и се запича на грил тиган за кратко време. С помощта на ринг от тиквичките се оформят равиоли, като се лентите за поставят в ринга и се пълни със сиренето. Слагат се в намазнена със зехтин тава и се запичат в силно загрята фурна за 5 минути.
3
Козе месо с равиоли от тиквички и пюре от моркови 3
Пюрето от моркови се приготвя, като морковите се режат на шайби (може й настъргани), запържват се в маслото, добавят се захарта, индийско орехче, сол и пипер, сипват се малко вода и млякото и се вари до пълна готовност на морковите. Получената смес се намачква на пюре.
4
Козе месо с равиоли от тиквички и пюре от моркови 4
Местото се поднася гарнирано с пюре от моркови и равиоли от тиквички.
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: