Козуначено агне

Интересно и нетрадиционно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 доза тесто за козунак
яйце и краве масло за намазване
захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Козуначено агне
Малка част от тестото се заделя за лицето и краката на агнето, а от останалото се оформят топки с големината на череша. Всяка топка се прави на фитил, който се увива като охлюв и след това леко се сплесква.
2
Козуначено агне 2
Подреждат се върху хартия за печене, като се оформя тялото на агнето.
3
Козуначено агне 3
От останалото тесто се правят главата и краката.
4
Козуначено агне 4
Маже се с разтопено масло и се оставя да втаса.
5
Козуначено агне 5
След това се маже с разбито яйце. Поръсва се хубаво с кристална захар, без лицето и крака.
6
Козуначено агне 6
Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 30 –40 минути. Охлажда се.
7
Козуначено агне 7
Съвет: Ако не използвате готово тесто, а си го правите сами, за да приготвите козуначеното агне ще са ви необходими 2 часа и време за втасване на тестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: