Козуначено агне
Лора и Стоян
1 доза тесто за козунак яйце и краве масло за намазване захар за поръсване |
1 | Тестото се разделя на 4 части. | |
2 | Всяка част се разделя на три топки – голяма, средна и малка, и на два еднакви по размер, не много дълги фитила. | |
3 | От трите топки се оформя тялото на заека, а от фитилите – ушите. | |
4 | С шиш или клечка за зъби се оформят очите на зайчетата. | |
5 | Фигурките от тестото се поставят върху хартия за печене, мажат се с разтопено масло, за да не изсъхват и се оставят да втасат. След това се мажат с разбито яйце, без главите им и се поръсват с кристална захар. | |
6 | Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 30 минути. Охлаждат се. | |
7 | Съвет: Ако не използвате готово тесто, а си го правите сами, за да приготвите козуначените зайчета ще са ви необходими 1 час и 30 минути и време за втасване на тестото. |
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...