Бутертесто

Замесено по класически начин
Източник: Бон Апети
Дата: 31.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно
1/2 ч. л. сол
50 г краве масло
180–200 мл леденостудена вода

за маслото:
450 г студено масло
1/4 ч. л. сол
65 г брашно
брашно за разточване


Начин на приготвяне:
1
Бутертесто
В купа се смесват брашното, солта и маслото и се стрива. Налива се водата и се замесва гладко тесто, което се оформя на топка, цепва се на кръст и се оставя в хладилник за 20 минути.
2
Бутертесто 2
Студеното масло се настъргва на ренде и към него се добавят брашното и солта.
3
Бутертесто 3
Маслената смес се оформя като правоъгълник и също се прибира в хладилник за 20 минути.
4
Бутертесто 4
Тестото се разточва и върху него се слага маслото.
5
Бутертесто 5
Краищата на тестото се завиват към средата, като леко се застъпват (първо от дясно, от ляво, отгоре и отдолу).
6
Бутертесто 6
Начуква се с точилка, за да се получи правоъгълник.
7
Бутертесто 7
След това двете къси страни се прегъват навътре до средата. После се сгъва надве от дясно наляво и отново се прибира в хладилник за 20 минути.
8
Бутертесто 8
Разточва се на правоъгълник върху набрашнен плот и се завърта на 90 градуса, обратно на часовниковата стрелка.
9
Бутертесто 9
Двете къси страни отново се прегъват към средата, а после се сгъва от дясно наляво и се прибира в хладилник за 20 минути. Това се повтаря общо 4 пъти.
10
Бутертесто 10
Готовото бутер тесто се съхранява в хладилник и може да се използва за направата на пайове или кроасани.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2018
оооохооо, нямам търпение да се пробвам да го направя!
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2018
когато разточвах от долната страна се появи малко масло.фатално ли е
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Йоана, според нас, количеството на маслото е коректно. Нашето тесто се получи добре и не беше солено на вкус.
4.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2016
Много хубава рецепта,само имам една забележка,понеже аз използвах тестото за направата на френски кроасани,първо,че ми се сториха солени и освен това смятам,че кравето масло е твърде много,мисля,че трябва да е наполовина
3.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2016
Най-сетне \"читава\" рецепта за бутер тесто! Поздравявам ви с вашите оригинални,сполучливи и лесни рецепти!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: