Бутертесто

Дата: 31.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно
1/2 ч. л. сол
50 г краве масло
180–200 мл леденостудена вода
за маслото:
450 г студено масло
1/4 ч. л. сол
65 г брашно
брашно за разточване
 

Начин на приготвяне:
1
БутертестоВ купа се смесват брашното, солта и маслото и се стрива. Налива се водата и се замесва гладко тесто, което се оформя на топка, цепва се на кръст и се оставя в хладилник за 20 минути.
2
Бутертесто 2Студеното масло се настъргва на ренде и към него се добавят брашното и солта.
3
Бутертесто 3Маслената смес се оформя като правоъгълник и също се прибира в хладилник за 20 минути.
4
Бутертесто 4Тестото се разточва и върху него се слага маслото.
5
Бутертесто 5Краищата на тестото се завиват към средата, като леко се застъпват (първо от дясно, от ляво, отгоре и отдолу).
6
Бутертесто 6Начуква се с точилка, за да се получи правоъгълник.
7
Бутертесто 7След това двете къси страни се прегъват навътре до средата. После се сгъва надве от дясно наляво и отново се прибира в хладилник за 20 минути.
8
Бутертесто 8Разточва се на правоъгълник върху набрашнен плот и се завърта на 90 градуса, обратно на часовниковата стрелка.
9
Бутертесто 9Двете къси страни отново се прегъват към средата, а после се сгъва от дясно наляво и се прибира в хладилник за 20 минути. Това се повтаря общо 4 пъти.
10
Бутертесто 10Готовото бутер тесто се съхранява в хладилник и може да се използва за направата на пайове или кроасани.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2018
оооохооо, нямам търпение да се пробвам да го направя!
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2018
когато разточвах от долната страна се появи малко масло.фатално ли е
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Йоана, според нас, количеството на маслото е коректно. Нашето тесто се получи добре и не беше солено на вкус.
4.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2016
Много хубава рецепта,само имам една забележка,понеже аз използвах тестото за направата на френски кроасани,първо,че ми се сториха солени и освен това смятам,че кравето масло е твърде много,мисля,че трябва да е наполовина
3.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2016
Най-сетне \"читава\" рецепта за бутер тесто! Поздравявам ви с вашите оригинални,сполучливи и лесни рецепти!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Румен публикува рецептата Нисковъглехидратна Мусака
paranoia публикува рецептата Палачинкова торта с тиквички
Райна Божурина се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Торта баклава
Лозка Апостолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта