Крем карамел с тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2002
Крем карамел с тиква
 
Необходими продукти:
500 г тиква
600 мл прясно мляко
4 яйца
300 г захар
1 пакетче ванилия
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Крем карамел с тиква
Тиквата се обелва, нарязва се и се сварява. След това се отцежда от водата и се пасира.
2
Крем карамел с тиква 2
Половината от захарта се карамелизира в тиганче (без да загаря) и с нея се облива дъното на формички за крем карамел.
3
Крем карамел с тиква 3
Яйцата се разбиват с останалата захар, прясното мляко, ванилията и канелата. Към тях се добавя пюрираната тиква. Сместа се излива върху карамелизираната захар. Формичките се поставят в тава, в която се налива вода, така че да достига до половината от стената на формичките.
4
Крем карамел с тиква 4
Кремът се пече в предварително загрята до температура 160 градуса фурна около 60-90 минути. След като се охлади, се обръща в чиния, в която са сложени обелени резени портокал, и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2018
Много приятен вкус. Едно прекрасно разнообразие на крем карамела.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2018
Много добра рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2016
Вкусно предложение.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Получи се - вкусно и с гладък крем!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2014
здравейте,рецептата е срахотна но на мен като цяло крем карамела винаги ми става на шупли.Защо незнам правя всичко по рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: