Крем с грис

Лек и въздушен
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 30.07.2020
Крем с грис
 


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.Жълтъците се бият до побеляване с 4 с.л. захар. Добавя се млякото и се разбива добре.
2
Сместа се слага на котлона, добавя се грисът и се вари на бавен огън около 10 минути при постоянно разбъркване до сгъстяване.
3
Сваля се от котлона и се добавят маслото и двете ванилии.
Белтъците се бият с останалата захар до твърди връхчета.
4
Към тях постепенно, на малки порции се добавя от крема, за да не се пресекат белтъците.
5
Кремът се разлива в купички и се изчаква да стегне.

Съвет:
Може да се сервира с канела.

Съвет:
Може да се сервира с канела.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: