Шоколадова торта с маскарпоне и горски плодове

Много интересен и приятен десерт
Източник: Julieta Panayotova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.09.2023
Шоколадова торта с маскарпоне и горски плодове
Шоколадова торта с маскарпоне и горски плодове
Шоколадова торта с маскарпоне и горски плодове
Шоколадова торта с маскарпоне и горски плодове
Шоколадова торта с маскарпоне и горски плодове
 
Необходими продукти:
200 г тъмен шоколадов кувертюр
250 г маскарпоне
4 яйца
75 г пудра захар
40 г брашно
1 пакетче бакпулвер
120 г горски плодове (малини, боровинки, касис и др.)

за глазурата:
100 г тъмен шоколад
50 г краве масло
50 г горски плодове за украса


Начин на приготвяне:
1
В купа разтопете шоколадовия кувертюр на водна баня. Свалете от котлона и прибавете едно по едно яйцата, след това маскарпонето и разбъркайте добре.
2
Добавете брашното с бакпулвера и захарта, после сложете и измитите и подсушени плодове.
3
Изсипете сместа във форма за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 35 минути. След като се изпече, го оставете да изстине добре.
4
През това време разтопете на водна баня шоколада с маслото. Извадете блата от формата и хубаво го намажете с глазурата, после украсете с плодове. Оставете да престои в хладилник около 2-3 часа. Приятен апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: