Крем супа от картофи, праз и бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2009
Крем супа от картофи, праз и бекон
 
Необходими продукти:
250 г картофи
200 мл прясно мляко
150 г праз
50 г краве масло
100 г бекон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, настъргват се на едро ренде и се сваряват в млякото и 100 мл вода. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2
Празът се реже на шайби и се задушава в маслото за кратко, след което се добавя към картофите и супата се сварява.
3
Беконът се реже на тънки ленти и се препича в сгорещен тиган, изважда се в суха чиния и се оставя настрана.
4
Готовата супа се пасира и ако е нужно, се доовкусява със сол и черен пипер.
5
Сервира се в купи и всяка порция се наръсва с натрошен бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
Хубава крем супа, хареса ми, защото стана много бързо, а към комбинацията от чудесния бекон, прибавих и малко грана падано, стана чудно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: