Крем супа от картофи, праз и бекон

Дата: 23.11.2009
Източник: Бон Апети
Крем супа от картофи, праз и бекон
 
Необходими продукти:
250 г картофи
200 мл прясно мляко
150 г праз
50 г краве масло
100 г бекон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, настъргват се на едро ренде и се сваряват в млякото и 100 мл вода. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2
Празът се реже на шайби и се задушава в маслото за кратко, след което се добавя към картофите и супата се сварява.
3
Беконът се реже на тънки ленти и се препича в сгорещен тиган, изважда се в суха чиния и се оставя настрана.
4
Готовата супа се пасира и ако е нужно, се доовкусява със сол и черен пипер.
5
Сервира се в купи и всяка порция се наръсва с натрошен бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
Хубава крем супа, хареса ми, защото стана много бързо, а към комбинацията от чудесния бекон, прибавих и малко грана падано, стана чудно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта