Крем супа от кисело мляко

Авторска рецепта
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 14.05.2014
Крем супа от кисело мляко
 
Необходими продукти:
за крем супата:
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
400 г кисело мляко
50 г оризово брашно
няколко стръка копър
сол на вкус

за кротоните:
2 филии хляб
2 с. л. разтопено масло или олио


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от кисело мляко
Почистете лука и чесъна, нарежете ги и ги запържете в маслото, докато се карамелизират.
2
Крем супа от кисело мляко 2
Добавете оризовото брашно, като бъркате до смесването им на каша. Отдръпнете съда от котлона и добавете киселото мляко, като отново бъркате до смесването им. Върнете съда на котлона, като намалите силата на огъня на 1-ва степен. Бъркайте непрекъснато, докато се посгъсти. Изключете котлона и пасирайте супата.
3
Крем супа от кисело мляко 3
После я прецедете. Подправете със сол на вкус.
4
Крем супа от кисело мляко 4
Нарежете хляба на кубченца, залейте го с разтопено масло и ги изпечете в тиган или тава, докато кротоните придобият златисто-кафяв цвят. Крем супата се поднася топла, като при консумация, се добавят ситно нарязаният копър и кротоните.
Ако я направите със зехтин, ще можете да я консумирате и охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2014
Крем супите са идеалното предястие ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: