Крем супа с пилешко и пармезан

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
200 г спанак
3 скилидки чесън
2 картофа
1,2 л пилешки бульон
100 г сирене „Пармезан“
100 мл животинска сметана
2 жълтъка
2 замразени чабати
4 с. л. зехтин (+ за крутоните)
1–2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа с пилешко и пармезан
Пилешкото се намазва с 2 с. л. от зехтина и се запича на силно загрят грил тиган от всяка страна, до златисто.
2
Крем супа с пилешко и пармезан 2
Нарязва се на тънки филийки.
3
Крем супа с пилешко и пармезан 3
Чесънът се наситнява и се запържва в останалия зехтин.
4
Крем супа с пилешко и пармезан 4
Налива се бульонът и се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Овкусява се със сос „Уорчестър“, сол и черен пипер.
5
Крем супа с пилешко и пармезан 5
Когато картофите омекнат, се добавя спанакът, след 2–3 минути супата се пасира.
6
Крем супа с пилешко и пармезан 6
Жълтъците се разбъркват с лимоновия сок, малко от настъргания пармезан и се добавят към супата. Кипва се за 1–2 минути.
7
Крем супа с пилешко и пармезан 7
Замразеният хляб се реже на тънки филийки, намазват се със зехтин и се поръсват с риган и сол.
8
Крем супа с пилешко и пармезан 8
Запичат се за 7–8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Крем супа с пилешко и пармезан 9
Супата се сервира с пилешкото, крутоните, настъргания пармезан и сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2020
Много вкусна
1.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2018
Приятна супа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: