Кростата с кайсии

Изкусителен десерт по италианска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г кайсии
1 бурканче конфитюр от кайсии (370 г)
500 г брашно
200 г захар
140 мл олио
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1/2 ч. л. канела
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Кростата с кайсии
Канелата се смесва с бакпулвера, ванилията и брашното.
2
Кростата с кайсии 2
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото и сместа се налива към сухите съставки.
3
Кростата с кайсии 3
Замесва се тесто, което не трябва да се лепи по пръстите и се оставя да почине 15 минути в хладилник.
4
Кростата с кайсии 4
1/3 от тестото се заделя, а останалото се разточва на кръгла кора с диаметър 26 см и се разстила по дъното и стените на форма за печене с незалепващо покритие.
5
Кростата с кайсии 5
Заделеното тесто се разточва на малко по-тънка кора и от него с къдрав нож се изрязват лентички.
6
Кростата с кайсии 6
Основата на кростатата се намазва с конфитюра и отгоре се разпределят почистените от костилките и нарязани надве или на четири кайсии.
7
Кростата с кайсии 7
Върху тях се поставят лентите от тесто, като се кръстосват.
8
Кростата с кайсии 8
Кростатата се пече 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
9
Кростата с кайсии 9
Охлажда се и се поднася, поръсена с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2017
Кростата без масло?
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2014
Прекрасен сладкиш! Аз го направих във форма за тарт и стана невероятен! Много лесно се приготвя и е много вкусен! Благодаря Ви за прекрасната рецепта! :) :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: