Кюфтенца със сос „Бешамел“

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 31.10.2018
Кюфтенца със сос „Бешамел“
Кюфтенца със сос „Бешамел“
 
Необходими продукти:
за кюфтенцата:
400 г кайма (смес)
1 глава лук
1 яйце
1 филия хляб
1 с. л. галета
200 г кашкавал

подправки на вкус:
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
кимион

за бешамела:
200 г брашно
150 г краве масло
1 л прясно мляко
индийско орехче, сол, бял пипер
и магданоз на вкус



Начин на приготвяне:
1
Каймата се смесва в купа с наситнения лук и накиснатия във вода хляб. Разбърква се добре и от сместа се оформят кюфтета с големината на орех или малко по-големи - въпрос на желание. Подреждат се в малка тавичка (в случая съм използвала капака на йенската тенджера).


2
Бешамелът се приготвя като в тенджера се загрява малко олио и в него се разтопява маслото. След което се добавя брашното и се запържва добре. Когато е готово се изсипва в предварително кипнатото мляко и се бърка, докато се сгъсти. Овкусява се с подправките.
3
Кюфтенцата се заливат с бешамела и се поръсват обилно с кашкавал. Пекат се до готовност в загрята на 200 градуса фурна. Накрая се поръсват с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: