Кюфтета от зрял фасул със сос от праз

Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2002
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз
 
Необходими продукти:
500 г зрял фасул
2 червени печени чушки
1 глава лук
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
олио
галета


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз
Фасулът се накисва за една нощ, след което водата се изхвърля, налива се нова, кипва се и се изхвърля. Фасулът се залива с 1 1/2 л студена вода, сварява се хубаво, отцежда се и се смесва с настъргания лук.
2
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз 2
Добавят се подправките, сместа се намачква на пюре и се омесва. След това се оставя да се охлади.
3
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз 3
С обилно намазнени с олио ръце се оформят плоски кюфтета, които се овалват в галета и се подреждат в намаслена тава. Пекат се около 20 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса, докато се зачервят. Сервират се със сос от праз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: