Кюнефе

Дата: 30.08.2018
Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
Кюнефе
 
Необходими продукти:
300 г суров кадаиф
80 г краве масло
370 г сирене „Моцарела“
2 1/2 ч. ч. захар
2 1/ 2 ч. ч. вода
1/ 2 с. л. лимонов сок
кората от 1 лимон
сладолед за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Намасляваме тавичка и разпределяме половината от кадаифа. Върху него поставяме моцарелата, нарязана на филийки.
2
Отгоре разпределяме останалия кадаиф и заливаме равномерно с разтопеното масло.
3
Печем на 180 градуса до златисто. След изпичане, докато десертът е още горещ, го заливаме с охладения сироп, който си приготвяме предварително.
4
За сиропа: захарта, водата, кората на лимона и лимоновият сок се слагат в подходящ съд да кипнат. След като водата заври, оставяме сиропа да поври още няколко минути, докато леко се сгъсти.
5
Поднасяме десерта още топъл, гарниран с топка сладолед и счукани ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта