Кюнефе

Дата: 30.08.2018
Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
Кюнефе
 
Необходими продукти:
300 г суров кадаиф
80 г краве масло
370 г сирене „Моцарела“
2 1/2 ч. ч. захар
2 1/ 2 ч. ч. вода
1/ 2 с. л. лимонов сок
кората от 1 лимон
сладолед за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Намасляваме тавичка и разпределяме половината от кадаифа. Върху него поставяме моцарелата, нарязана на филийки.
2
Отгоре разпределяме останалия кадаиф и заливаме равномерно с разтопеното масло.
3
Печем на 180 градуса до златисто. След изпичане, докато десертът е още горещ, го заливаме с охладения сироп, който си приготвяме предварително.
4
За сиропа: захарта, водата, кората на лимона и лимоновият сок се слагат в подходящ съд да кипнат. След като водата заври, оставяме сиропа да поври още няколко минути, докато леко се сгъсти.
5
Поднасяме десерта още топъл, гарниран с топка сладолед и счукани ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Николова се регистрира в сайта.
Rozalina Stancheva се регистрира в сайта.
Лоивив се регистрира в сайта.
Denitsa Stoyanova се регистрира в сайта.
Елеонора Иванова се регистрира в сайта.
Ruslan Dimov коментира рецептата Мусака
Pervin Mustantikova се регистрира в сайта.
Пантофка Кристална се регистрира в сайта.
Velislava Ilieva се регистрира в сайта.
Svetoslav Stoyanov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта