Кюнефе

Един неустоим турски сладкиш...
Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 30.08.2018
Кюнефе
 
Необходими продукти:
300 г суров кадаиф
80 г краве масло
370 г сирене „Моцарела“
2 1/2 ч. ч. захар
2 1/ 2 ч. ч. вода
1/ 2 с. л. лимонов сок
кората от 1 лимон
сладолед за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Намасляваме тавичка и разпределяме половината от кадаифа. Върху него поставяме моцарелата, нарязана на филийки.
2
Отгоре разпределяме останалия кадаиф и заливаме равномерно с разтопеното масло.
3
Печем на 180 градуса до златисто. След изпичане, докато десертът е още горещ, го заливаме с охладения сироп, който си приготвяме предварително.
4
За сиропа: захарта, водата, кората на лимона и лимоновият сок се слагат в подходящ съд да кипнат. След като водата заври, оставяме сиропа да поври още няколко минути, докато леко се сгъсти.
5
Поднасяме десерта още топъл, гарниран с топка сладолед и счукани ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: