Шоколадов кекс с тъмно пиво

Дата: 28.10.2018
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Шоколадов кекс с тъмно пивоШоколадов кекс с тъмно пиво
 
Необходими продукти:
150 г краве масло (+ за намазване
на формата за печене)
2 ч. ч. захар (или 1 ч. ч. захар
и 1 пакетче суха стевия)
4 яйца
1 ч. ч. (непълна) бира
2 ч. ч. (препълнени) брашно (пресято)
3 с. л. какао
1 бакпулвер
за глазурата:
100 г натурален шоколад
2 с. л. бира
краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Разбиваме с миксер маслото със захарта. Прибавяме яйцата. С лъжица добавяме последователно брашното и бирата, като бъркаме внимателно. Какаото и бакпулверът слагаме накрая. Разбиваме с миксер, докато в тестото се появят мехурчета.

2
Изливаме готовата смес в намаслена форма за кекс или във формички за мъфини. Печем до готовност в предварително загрята на 170-175 градуса фурна (с вентилатор). Проверявайте с дървено шишче, дали сладкишът е изпечен.

3
За глазурата разтопяваме шоколада на водна баня, прибавяме бирата и парче масло и бъркаме енергично. Заливаме изпечения кекс или го намазваме с четчица с шоколадовата смес. Украсяваме по желание със смлени ядки или захарни пръчици.


Съвет:
Кексът се надига доста – затова ползвайте дълбока форма за кекс.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Емилия коментира рецептата Печен крем с ябълки и орехи
Iva Daskalova се регистрира в сайта.
Lysi Chavdarova се регистрира в сайта.
Stella Kumanova коментира рецептата Тирамису
Stella Kumanova се регистрира в сайта.
Cvetelina Ivanova се регистрира в сайта.
Мони Славчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта