Лате с тиква

Великолепна комбинация от цвят, вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
350 мл кафе еспресо
200 г печена тиква
90 г кафява захар „Демерара“
10 г бурбонска ванилова захар
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
1 щипка индийско орехче
1 щипка смлян карамфил

за гарниране:
300 мл животинска сметана
2 с. л. захар
канела на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лате с тиква
Печената тиква се пюрира.
2
Лате с тиква 2
Млякото се сипва в касерола, заедно с кафявата захар, ваниловата захар, канелата, джинджифила, карамфила и индийското орехче.
3
Лате с тиква 3
Прибавя се и тиквеното пюре. Загряват се на умерен огън и когато захарта се разтвори, съдът се дърпа от котлона.
4
Лате с тиква 4
Сместа се прецежда.
5
Лате с тиква 5
Налива се горещото кафе и се разбърква.
6
Лате с тиква 6
Напитката се разпределя в чаши.
7
Лате с тиква 7
Гарнира се с разбитата със захарта сметана. Поръсва се с канела.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: