Лазаня „Болонезе“

Вкусна домашна лазаня
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 11.11.2022
Лазаня „Болонезе“
 
Необходими продукти:
за соса „Болонезе“
500 г кайма
800 г домати от консерва
1 морков
1 глава лук
4 скилидки чесън
150 мл червено вино
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. канела
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 с.л. олио

за бешамела:
500 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
2 с.л. краве масло
1 щипка бял пипер
1 щипка сол
100 г кашкавал
2 щипки босилек

за лазанята:
1 опаковка кори за лазаня без варене
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
За соса „Болонезе“ обелете и почистете лука и моркова и ги нарежете на малки кубчета. Запържете ги в загрятото олио до омекване, като прибавите и счукания чесън.
2
Дбавете каймата и разбърквайте, докато се получат златисти трохи. Налейте доматите от консерва и червеното вино. Добавете солта, черния пипер, канелата и ригана. Оставете сместа да къкри на тих огън за около 40 минути или докато се изпари излишната течност.
3
За бешамела в друг съд капнете на дъното малко олио и оставете маслото да се разтопи. След това добавете брашното и го пържете, докато замирише приятно. Накрая налейте млякото, сложете настъргания кашкавал, овкусете соса с подправките и бъркайте, докато се сгъсти.
4
На дъното на квадратната тавичка поставете малко бешамел, наредете кори за лазаня, сложете малко болонезе. Редувайте така, до изчерпване на продуктите. Завършете с бешамел и сложете лазанята да се запече за 40 минути в загрята фурна на 180 градуса.
5
Малко преди лазанята да стане готова, поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната, докато се запече.

Съвет:
Винаги опитвайте соса, докато го готвите, за да не стане солена лазанята.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: