Леща с картофи по македонски

Дата: 16.01.2016
Източник: Яна
ТИТЛА: Хоби готвач
Леща с картофи по македонски
 
Необходими продукти:
350 г леща
1 средно голяма глава лук
1 голям морков
40 г глава целина
250 г картофи
100 г домати
2-3 скилидки чесън
80 мл олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Изчистената и накисната в студена вода леща се отцежда и се изсипва в тенджера, залива се със студена вода и се слага да се вари на слаб огън.
2
Лукът, морковът и целината се почистват, нарязват се надребно и се задушават в сгорещеното олио и малко вода.
3
Когато зеленчуците омекнат към тях се прибавят сварената леща, счуканият чесън, настърганите домати и нарязаните на дребни кубчета картофи. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
4
Ястието се разбърква, прехвърля се в намазнена тавичка и се пече до готовност в умерено загрята фурна.



Съвет:
Преди сервиране може да се поръси с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2017
Прекрасна рецепта! Много ми хареса! Горещо я препоръчвам! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта