Чорба с агнешко и лапад
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
07.05.2014 От моята практика в скромната ми кухня, ще споделя, че винаги пускам в кипящ бульон топчетата от кайма и никога не ми се разпадат. Имам си 2 трика- първо, в каймата слагам не цяло яйце, а само 1 белтък. Жълтъка го използвам за застройка на супичката. Второ, Нареждам си предварително подготвените топчета в тавичка. Взимам с черпак от врящия бульон и сипвам в тавичката. После изсипвам наведнъж топчетата в тенджерата. Така си спестявам пускането едно по едно на топчетата, те не залепват и е много лесно. Тези два трика ги научих преди доста време от бай Данчо - готвача на Т.Живков, които той сподели любезно в едно телевизионно предаване. Опитайте тези два начина - наистина работи успешно.
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...