Тирамису

Гост: Маргарита Хранова, певица
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Тирамису
 
Необходими продукти:
500 г сирене "Маскарпоне" (пълномаслено сирене)
300-400 мл кафе "Еспресо"
30-40 мл ром
20 бишкоти
5 яйца
1 ч. ч. пудра захар
1 пакетче ванилия
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тирамису
Жълтъците и белтъците на яйцата се отделят.
2
Тирамису 2
Към жълтъците се прибавя пудрата захар и се разбиват с миксер.
3
Тирамису 3
Постепенно се добавя сиренето, като разбиването продължава. Трябва да се получи пухкава смес.
4
Тирамису 4
Белтъците се поръсват с щипка сол, ароматизират се с ванилия и се разбиват на сняг.
5
Тирамису 5
След това се прибавят към жълтъците и сместа се разбърква.
6
Тирамису 6
Кафето се смесва с рома.
7
Тирамису 7
Дъното на форма за кейк се намазва с получения крем.
8
Тирамису 8
Върху крема се подрежда ред бишкоти, като всяка се потопява в смесените кафе и ром.
9
Тирамису 9
Бишкотите се намазват с крем, отгоре се поставя втори ред бишкоти и се покрива с пласт крем.
10
Тирамису 10
Кремът се изравнява и се поръсва обилно с какао. Десертът се оставя да престои в хладилник, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (37)
37.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2024
Здравейте,и аз съм от тези дето им стана рядък крема,не знам къде сбърках може би при смесването на двата компонента на крема.Имам въпрос,ако я сложа във фризер ще мине ли за сладоледена торта или ще я разваля тотално?
36.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2023
Стана супер, но използвах повече бишкоти - около 350 грама, за които отидоха 700 мл еспресо и 80 мл ром.
35.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2020
Просто прекрасно !!! Правя го за хиляден път по тази рецепта и у дома облизват тавата .
34.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2020
Ако се спази рецептата се получава перфектно. Вече 5 пъти правя тортата и всеки път се получава без грешка. Последно добавих ягоди и бишкоти от страни за да е по-красива тортата.
33.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2020
Кремът не се сгъстява, ако белтъците се разбият прекалено много. Достатъчно е да се разбият само на меки връхчета. Но дори и да се прецака кремът, открих начин за корекция - желатин. Едно пакетче трябва да е достатъчно за сгъстяване. Разбърква се добре с крема, докато стане по-гъст, сглобява се тирамисуто и се оставя в хладилника, както е по инструкциите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: