Тирамису

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Тирамису
 
Необходими продукти:
500 г сирене "Маскарпоне" (пълномаслено сирене)
300-400 мл кафе "Еспресо"
30-40 мл ром
20 бишкоти
5 яйца
1 ч. ч. пудра захар
1 пакетче ванилия
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
ТирамисуЖълтъците и белтъците на яйцата се отделят.
2
Тирамису 2Към жълтъците се прибавя пудрата захар и се разбиват с миксер.
3
Тирамису 3Постепенно се добавя сиренето, като разбиването продължава. Трябва да се получи пухкава смес.
4
Тирамису 4Белтъците се поръсват с щипка сол, ароматизират се с ванилия и се разбиват на сняг.
5
Тирамису 5След това се прибавят към жълтъците и сместа се разбърква.
6
Тирамису 6Кафето се смесва с рома.
7
Тирамису 7Дъното на форма за кейк се намазва с получения крем.
8
Тирамису 8Върху крема се подрежда ред бишкоти, като всяка се потопява в смесените кафе и ром.
9
Тирамису 9Бишкотите се намазват с крем, отгоре се поставя втори ред бишкоти и се покрива с пласт крем.
10
Тирамису 10Кремът се изравнява и се поръсва обилно с какао. Десертът се оставя да престои в хладилник, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (34)
34.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2020
Ако се спази рецептата се получава перфектно. Вече 5 пъти правя тортата и всеки път се получава без грешка. Последно добавих ягоди и бишкоти от страни за да е по-красива тортата.
33.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2020
Кремът не се сгъстява, ако белтъците се разбият прекалено много. Достатъчно е да се разбият само на меки връхчета. Но дори и да се прецака кремът, открих начин за корекция - желатин. Едно пакетче трябва да е достатъчно за сгъстяване. Разбърква се добре с крема, докато стане по-гъст, сглобява се тирамисуто и се оставя в хладилника, както е по инструкциите.
32.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2020
При мен НЕ се получи. Кремът не се сгъсти дори и след целодневен престой в хладилника!
31.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2020
Получи се перфетно. Сложих Бейлис вместо ром и стана страхотно. Цяла вечер тортата беше в хладилника и се стегна. След като я извадих от формата добавих бишкоти и от външна страна. Два пъти правя тортата и ми се получава.
30.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2019
И на мен не ми се получи сгъстяването. Би било добрр тези, на които им се е получила рецептата да споделят техния съвет. Много съм разочарована.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Диана Костова се регистрира в сайта.
Плами се регистрира в сайта.
ива коментира рецептата Пиле с грах и гъби
didi56561 се регистрира в сайта.
Mladen Bohnec се регистрира в сайта.
Mimi Pavlevska се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта