Тирамису

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Тирамису
 
Необходими продукти:
500 г сирене "Маскарпоне" (пълномаслено сирене)
300-400 мл кафе "Еспресо"
30-40 мл ром
20 бишкоти
5 яйца
1 ч. ч. пудра захар
1 пакетче ванилия
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
ТирамисуЖълтъците и белтъците на яйцата се отделят.
2
Тирамису 2Към жълтъците се прибавя пудрата захар и се разбиват с миксер.
3
Тирамису 3Постепенно се добавя сиренето, като разбиването продължава. Трябва да се получи пухкава смес.
4
Тирамису 4Белтъците се поръсват с щипка сол, ароматизират се с ванилия и се разбиват на сняг.
5
Тирамису 5След това се прибавят към жълтъците и сместа се разбърква.
6
Тирамису 6Кафето се смесва с рома.
7
Тирамису 7Дъното на форма за кейк се намазва с получения крем.
8
Тирамису 8Върху крема се подрежда ред бишкоти, като всяка се потопява в смесените кафе и ром.
9
Тирамису 9Бишкотите се намазват с крем, отгоре се поставя втори ред бишкоти и се покрива с пласт крем.
10
Тирамису 10Кремът се изравнява и се поръсва обилно с какао. Десертът се оставя да престои в хладилник, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2017
Невероятно е
20.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2017
Стана невероятно вкусна , благодаря за рецептата.
19.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2017
Лилия, тази рецепта е на Марги Хранова и не е приготвяна от нас, тя е от архива на Бон Апети. Смятаме, че възможна причина за това, кремът да не се сгъсти е, че жълтъците и белтъците не са разбити добре . Също така, ако се прекали с разбиването на маскарпонето, то се втечнява. Препоръчваме ти, следващият път внимателно да разбъркаш маскарпонето и да го добавиш малко по малко към добре разбитите белтъци, като бъркаш (а не разбиваш), до хомогенизиране. Или да изпробваш нашата рецепта за Класическо тирамису, която може да намериш в сайта ни.
18.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2017
Здравейте, направих този десерт по тази рецепта, вкусно е, НО кремът не ми се сгъсти, стана изключително течно, дори още като подреждах бишкотите забелязах, че те потъват. Защо се получи така?
17.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2016
Получи ми се супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта