Тирамису

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Тирамису
 
Необходими продукти:
500 г сирене "Маскарпоне" (пълномаслено сирене)
300-400 мл кафе "Еспресо"
30-40 мл ром
20 бишкоти
5 яйца
1 ч. ч. пудра захар
1 пакетче ванилия
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
ТирамисуЖълтъците и белтъците на яйцата се отделят.
2
Тирамису 2Към жълтъците се прибавя пудрата захар и се разбиват с миксер.
3
Тирамису 3Постепенно се добавя сиренето, като разбиването продължава. Трябва да се получи пухкава смес.
4
Тирамису 4Белтъците се поръсват с щипка сол, ароматизират се с ванилия и се разбиват на сняг.
5
Тирамису 5След това се прибавят към жълтъците и сместа се разбърква.
6
Тирамису 6Кафето се смесва с рома.
7
Тирамису 7Дъното на форма за кейк се намазва с получения крем.
8
Тирамису 8Върху крема се подрежда ред бишкоти, като всяка се потопява в смесените кафе и ром.
9
Тирамису 9Бишкотите се намазват с крем, отгоре се поставя втори ред бишкоти и се покрива с пласт крем.
10
Тирамису 10Кремът се изравнява и се поръсва обилно с какао. Десертът се оставя да престои в хладилник, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (26)
26.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Беше много вкусно, но и на мен не ми се сгъсти целия крем
25.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2018
Вкусна беше, но кремът ми не се сгъсти достатъчно. Това не ми хареса. :)
24.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2018
Прекалено сладко е според мен. Захарта трябва да е по-малко.
23.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2017
Много добре се получи.
22.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2017
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


414 ДУШИ ОНЛАЙН
Radmila Ivanova се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Спанак с картофи на фурна
Nastia Dimova се регистрира в сайта.
Веселка Йорданова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта