Цитрусов чийзкейк

Какаов блат, покрит с "Бейлис" крем със зелени лимони и портокал
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180-200 г обикновени какаови бисквити
сокът от 1 лайм
кората от 1 портокал
кората от 2 бр. лайм
3/4 ч. ч. захар
1/2 кофичка кисело мляко
2 жълтъка
2 яйца
1 пакетче суха сметана
10 мл ирландско сметаново уиски
300 г крем сирене
2-3 с. л. захар
80 г масло
сокът от 1/2 портокал


Начин на приготвяне:
1
Цитрусов чийзкейк
Бисквитите се смилат в кухненски робот.
2
Цитрусов чийзкейк 2
Добавя се разтопеното масло, сипва се захарта и отново се смила, така че да се получи еднородна смес.
3
Цитрусов чийзкейк 3
Готовото тесто се разпределя в подходяща тава (с диаметър 20-24 см), като се натиска с лъжица. Покрай стените на тавата трябва да се оформи ръб.
4
Цитрусов чийзкейк 4
Крем сиренето се разбива с миксер за 1 минута.
5
Цитрусов чийзкейк 5
Добавят се жълтъците и яйцата, сипват се захарта и киселото мляко и се разбива с миксер още 5 минути.
6
Цитрусов чийзкейк 6
Кората на цитрусовите плодове се настъргва. Изцежда се сокът от един лайм и от половин портокал и се добавят към крема заедно с корите.
7
Цитрусов чийзкейк 7
Налива се ирландското сметаново уиски и се сипва сухата сметана.
8
Цитрусов чийзкейк 8
Всичко се разбива с миксер 1-2 минути.
9
Цитрусов чийзкейк 9
Готовият крем се разпределя върху бисквитения блат.
10
Цитрусов чийзкейк 10
Чийзкейкът се поставя в предварително загрята на 160 градуса фурна и се пече около 1 час. Сервира се добре охладен и се гарнира с резени портокал и лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: