Профитероли, пълнени с крем "Мока"

Европейска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
3 ч. л. подсладител (1/2 ч. ч. захар)
2 с. л. нишесте
1 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. какао
1 пакетче суха сметана
100-150 мл прясно мляко за сметаната
2 пакетчета американски подсладител (2 ч. л . захар)
1 щипка сол
1 ч. л. масло
1/4 ч. ч. прясно мляко
3/4 ч. ч. вода
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. инстантно кафе


Начин на приготвяне:
1
Профитероли, пълнени с крем \
Водата и прясното мляко се наливат в тенджера.
2
Профитероли, пълнени с крем \
Добавя се маслото, поръсва се със сол и подсладител и се кипва.
3
Профитероли, пълнени с крем \
След това съдът се оттегля от котлона, изсипва се брашното и се бърка енергично. Оставя се да се охлади леко.
4
Профитероли, пълнени с крем \
Към тестото едно по едно се добавят яйцата, като след всяко яйце се разбива много добре с миксер.
5
Профитероли, пълнени с крем \
Тестото се шприцова с пош във форма на розички в предварително намазнена и набрашнена тава. Профитеролите се поставят в силно загрята фурна (200-220 градуса) и се пекат около 15 минути.
6
Профитероли, пълнени с крем \
В тенджерка се налива 1 ч. ч. от прясното мляко за крема.
7
Профитероли, пълнени с крем \
Сипват се какаото и инстантното кафе.
8
Профитероли, пълнени с крем \
Добавят се подсладителят и нишестето и сместа се бърка, докато се сгъсти. След това се сваля от котлона и се оставя да се охлади.
9
Профитероли, пълнени с крем \
Сметаната се разбива с останалото мляко и към нея се добавя какаовата смес.
10
Профитероли, пълнени с крем \
Кремът се шприцова в изпечените и охладени профитероли.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2019
Крема си го смених с друг
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: